Å lede med glede


Å lede med glede

Søker du etter å finne din egen lederstil? Helt siden jeg ble utdannet i Forsvaret, har jeg ledet etter Forsvarets læresetning; “Løs oppdraget og ta vare på dine soldater/ansatte”. Det er et godt fundament å bygge ledelse på, men det trengs noe mer. Selv, har jeg alltid fungert godt under ledelse av klare, tydelige, motiverende, inspirerende og oppmuntrende ledere. Det er en sånn leder jeg ønsker å være!

I hverdagen fokuserer jeg mye på hvem jeg er for omgivelsene mine, og jeg har oppdaget at mange omtaler meg som Smørblid. Det har på en måte blitt mitt varemerke, og det er jeg stolt over. Jeg har tenkt mye over hvem jeg er for mine ansatte, og har kommet frem til at jeg er en leder som “leder meg glede”. “Å være til service for andre”, og å “lede med glede”, er det som fungerer for meg. Det fungerer så godt at jeg ønsker å dele mine tanker med deg. Mitt håp er at det kanskje vil inspirere deg til å tenke igjennom hvilken leder du er for dine ansatte.

“Å lede med glede” kan virke som en enkel setning, men det er faktisk en viktig nøkkel til suksess i ledelse. Når jeg som leder viser glede og entusiasme i mitt arbeid, har jeg stadig oppdaget at dette en positiv innvirkning på arbeidsmiljøet og de ansatte.

Ved å utstråle positivitet og optimisme, har jeg skapt en kultur som oppmuntrer til kreativitet, innovasjon og motivasjon. Jeg har fått tilbakemelding om at de ansatte føler seg mer motivert til å yte sitt beste når de ser at jeg som leder er dedikert og engasjert i arbeidet. Dette bidrar til å øke produktiviteten og effektiviteten i teamet.

I tillegg er det tydelig for meg at jeg, ved å vise glede og positivitet, bidrar til å bygge tillit hos mine ansatte. Når de ansatte ser at jeg er glad og engasjert i arbeidet, er de mer sannsynlig at de ansatte føler seg trygge på at de vil bli veiledet på en positiv måte og at jeg vil støtte dem når de trenger det.

For å lede med glede er det viktig å være bevisst på hvordan man kommuniserer med ansatte. Å bruke positiv og oppmuntrende språk bidrar til trygghet, tillit og trivsel. Det er også viktig å være tilgjengelig for de ansatte, og å vise interesse for deres arbeid og velvære.

Å lede med glede kan være et kraftig verktøy for å bygge et positivt, trygghet og effektivt i arbeidsmiljøet!

Kenneth Smørdal

Her er noen tips på hvordan du kan lede med glede:

  1. Hold en positiv holdning: Som leder har du makt til å påvirke arbeidsmiljøet og stemningen på arbeidsplassen. Prøv å holde en positiv holdning, selv når ting går galt. Dette vil bidra til å inspirere og motivere dine ansatte.
  2. Kommuniser åpent og ærlig: Kommunikasjon er en viktig del av ledelse. Vær åpen og ærlig med dine ansatte om hva som skjer på arbeidsplassen. Dette vil bygge tillit og tillit mellom deg og dine ansatte.
  3. Vær engasjert og tilstedeværende: Det er viktig å være engasjert i arbeidet ditt og tilstede når dine ansatte trenger deg. Vær oppmerksom på hva som skjer på arbeidsplassen og vær tilgjengelig for å svare på spørsmål og støtte ansatte når det trengs.
  4. Vis takknemlighet og anerkjennelse: Ansettelse kan noen ganger være en takknemlig oppgave. Men som leder bør du huske å gi ros og anerkjennelse til ansatte når det er fortjent. Dette vil bidra til å opprettholde moralen og motivasjonen på arbeidsplassen.
  5. Vær en god rollemodell: Ledere har en stor påvirkning på ansattes oppførsel og holdning. Prøv å være en god rollemodell for dine ansatte ved å handle på en måte som er i tråd med verdier og holdninger du ønsker å fremme på arbeidsplassen.
  6. Vær åpen for tilbakemeldinger: Som leder er det viktig å være åpen for tilbakemeldinger fra ansatte. Dette vil gi deg mulighet til å forbedre deg selv og arbeidsmiljøet ditt. Vær villig til å lytte til hva ansatte har å si og gjør nødvendige endringer basert på deres tilbakemeldinger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *